Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de 46 hectare de la Romexpo

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 martie 2021

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, miercuri, legea prin care Camera de Comerț și Industrie primește cu titlu gratuit de la stat terenul de 46 de hectare unde se află complexul Romexpo.

În opinia șefului statului, stabilirea interdicției de vânzare, de ipotecare, ori de schimbare a destinației (desfășurarea exclusiv a activității specifice CCIR cu caracter de continuitate) (…) nu poate avea valoarea unei garanții suficiente.

Un proiect susținut de PNL

Pe 2 septembrie, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților cu votul PSD, PNL și PMP. USR și UDMR au votat împotrivă.

Proiectul a fost votat cu 178 voturi ”pentru”, 45 ”împotrivă” şi 13 abţineri.

USR: S-a dat un tun imobiliar în valoare de 300-400 milioane de euro

Proiectul este aspru criticat de parlamentarii USR. Cătălin Drulă, vice-președinte USR, a propus ca terenul să fie scos la licitație publică.

„Ce se întâmplă azi în Parlamentul României, prin acest proiect de lege, este un tun imobiliar transpartinic. PMP a inițiat legea, PNL a pus-o pe ordinea de zi și PSD o susține. E vorba de devalizarea statului român de un teren de 46 de hectare din cea mai bună zonă a Capitalei. Valoarea estimată este în zona milioanelor de euro, poate 300-400 milioane. Este vorba despre aceeași sumă pe care o investim, anual, în drumurile naționale și autostrăzile din România, sau costul construcției unei autostrăzi, ca să ne facem un ordin de mărime. Asistăm la o devalizare a statului cu mâna Parlamentului”, afirma Cătălin Drulă în Parlament.

Proiect imobiliar controversat pe terenul Romexpo

În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte un proiect imobiliar pe terenul Romexpo, informează Hotnews.

Iulian Dascălu ar dori să construiască în incinta Romexpo 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW