Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a trimis la Parlament ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Suediei și Finlandei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 iulie 2022

Președintele Klaus Iohannis a trimis la Parlament ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Suediei și Finlandei, printr-un decret semnat luni, 18 iulie, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale

Guvernul condus de Nicole Ciucă a aprobat Proiectul de lege pentru „ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, și a Protocolului de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022” în ședința Executivului de miercuri, 13 iulie.

Pe 7 iulie, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că Parlamentul va parcurge „cu celeritate” procedurile formale de ratificare a celor două Protocoale.

„Chiar vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pe care o vom anunţa în perioada următoare”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea Forumului de Securitate găzduit la București, citat de News.ro.

Toate statele membre ale Alianței Nord-Atlantice trebuie să ratifice cele două protocoale pentru ca aderarea Suediei și a Finlandei la NATO, semnată pe 5 iulie, să se valideze.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW