Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a semnat Scrisoarea de angajament pentru Fondul de Inovare al NATO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis a semnat Scrisoarea de angajament pentru Fondul de Inovare al NATO joi, 30 iunie, la Summitul de la Madrid, alături de alți 21 de lideri și miniștri ai țărilor aliate. 

„La ceremonia de semnare care a lansat Fondul de Inovare al NATO, care va completa #DIANA. Pas important în stimularea progresului tehnologic, a inovației Alianței și în consolidarea securității cetățenilor noștri”, a scris șeful statului pe Twitter. 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Alianței, prin Fondul de Inovare, NATO va investi 1 miliard de euro în start-upuri și în alte fonduri de capital de risc care dezvoltă tehnologii cu dublă utilizare în domenii care sunt esenţiale pentru securitatea statelor NATO. Acestea includ: inteligența artificială, prelucrarea datelor mari, tehnologii cuantice, autonomie, biotehnologie și îmbunătățire umană, materiale noi, energie, propulsie și spațiu.

Fondul va complenta „Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic” (DIANA).

„Au existat, de asemenea, progrese semnificative pentru DIANA la Summit-ul de la Madrid, unde Aliații au convenit că inovatorii care participă la programele DIANA vor avea acces la o rețea de peste 9 site-uri de accelerare și peste 63 de centre de testare din Europa și America de Nord”, se mai arată în comunicatul citat. 

Sursa foto: Twitter / Klaus Iohannis

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW