Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a purtat o discuție telefonică cu Boris Johnson/ Situația românilor din Marea Britanie, principalul subiect

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2019 Etichete: , , , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, marți, cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, la telefon. În cadrul convorbirii telefonice, cei doi oficiali au purtat discuții despre relațiile dintre România și Marea Britanie, dar și aspecte legate de procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană

„În ceea ce privește relațiile bilaterale, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că, după Brexit, vor fi importante actualizarea și aprofundarea parteneriatului strategic dintre România și Marea Britanie, care să cuprindă atât aspecte economice, cât și privind securitatea, apărarea și relațiile externe.

Referitor la Brexit, Președintele României a subliniat că o retragere ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană este atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a apreciat că Acordul de Retragere convenit de cele două părți rămâne în continuare cel mai eficient mecanism pentru a asigura retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, limitând consecințele negative generate de Brexit și garantând drepturile cetățenilor din Uniune care trăiesc, lucrează sau studiază în Marea Britanie.”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis i-a spus lui Boris Johnson că prioritatea majoră a României este protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie.

„În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, și în perioada următoare, cetățenii, atât cei europeni din Marea Britanie, cât și cei britanici din UE 27, trebuie să rămână o prioritate, scopul fiind acela ca, indiferent de scenariul spre care vor evolua negocierile, efectele negative care ar afecta viețile acestora să fie reduse cât mai mult posibil.”, potrivit sursei citate.

Totodată, premierul englez l-a asigurat pe șeful statului că protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic.

„Premierul Boris Johnson l-a asigurat pe Președintele României că protejarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit reprezintă un aspect foarte important pentru Guvernul britanic, iar acțiunile autorităților britanice vor viza cu prioritate acest obiectiv.

Cu privire la drepturile cetățenilor britanici din România după Brexit, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că acestea vor fi protejate, asigurându-se reciprocitatea cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie.”, se mai arată în comunicat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW