Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a promulgat legea prin care cursurile din mediul preuniversitar și universitar să poată fi ținute online, în cazul stării de urgență sau de asediu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, joi, proiectul de lege care prevede ca, în momentul în care se instituie stare de urgență sau de asediu, cursurile din mediul preuniversitar și universitar să fie ținute și în mediul online.

Acest proiect de lege a fost inițiat de Ecaterina Andronescu în data de 22 aprilie și, în luna iulie, a fost adoptat de Senat.

În situația în care se instituie starea de urgență sau starea de asediu, potrivit prevederilor constituționale, activitățile desfășurate în învățământul preșcolar și școlar se pot desfășura și online, pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învățătură”, se arată în motivarea propunerii legislative pentru completarea Legii educației naționale nr.1/2011.

În același proiect de lege mai este menționat că instituțiile de învățământ din mediul universitar au dreptul de a decide în Senatul facultăților, cu asumarea răspunderii publice, propria metodologie privind desfășurarea cursurilor în mediul online.

Instituțiile de învățământ universitar elaborează, în baza autonomiei universitare și cu asumarea răspunderii publice, propria metodologie a derulării activităților desfășurate în universitate în sistem online, aprobată și de Senatul universitar”, mai scrie în motivare.

Sursă foto: presindency.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW