Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede majorarea indemnizației acordate foștilor deținuți politici

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2019

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea care prevede mărirea indemnizației acordată foștilor deținuți politici și categoriilor asimilate, la 700 de lei pentru fiecare an de suferințe din cauze politice. De asemenea, și copiii acestora vor primi indemnizații, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Camera Deputaților a adoptat, pe 12 iunie, legea privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată începând cu 6 martie 1945.

Proiectul de lege inițiat de Partidul Național Liberat prevede creșterea indemnizației acordate foștilor deținuți politici și categoriilor asimilate, la 700 de lei pentru fiecare an de suferințe politice, precum și acordarea unor indemnizații copiilor persoanelor care au fost deportate în străinătate sau constituite în prizonieri.

„Soţia celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 700 lei neimpozabilă, dacă ulterior nu s-a recăsătorit”, se arată în Legea promulgată de Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW