Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a invitat-o pe mama Luizei Melencu la Cotroceni

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: , ,

În urma ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Klaus Iohannis a declarat că s-au discutat teme care, dacă pentru guvernul PSD păreau grele și complicate, în prezent abordarea guvernamentală s-a schimbat și există o voință reală.

„A fost prima ședință în noua formulă guvernamentală și cred că pot să spun de pe acum că teme care înainte păreau complicate și greu abordabile cu fostul guvern PSD eșuat, acum abordarea guvernamentală s-a schimbat guvernamental și există o voință reală de ceea ce se numește colaborare, lucru care este demn de menționat.

În ședința Consiliului am dezbătut mai multe teme”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat că va participa, pe trei și patru decembrie, la Londra, la o reuniune a NATO. Președintele a menționat că va discuta cu omologii săi două teme importante pentru România.

”E un summit NATO cu tentă festivă, dar vom discuta și teme grele. Vom sublinia două lucruri care ne privesc: importanța regiunii Mării Negre pentru NATO, Flancul Estic și România, iar a doua, România este, în continuare, hotărâtă să aloce 2% pentru apărare, lucru pe care l-am făcut și în acest an. Eu sunt un adept al unui NATO puternic și unit”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a vorbit și despre numărul militarilor și a efectivelor MAI care vor participa la diferite misiuni.

„Am aprobat forțele armate care vor participa la misiuni. În acest an au fost aprobate, pentru 2020, 2100 de militari si civili, o creștere cu peste 200 de oameni. Peste 800 vor participa la misiunea din Afganistan în continuare, iar 790 de la MAI, care vor participa la diferite misiuni.

România își ia în serios rolul de a oferi, de a exporta securitate. Suntem parte în multe misiuni, iar militarii sunt foarte apreciați.

Cea mai nouă misiune este cea din Mali, destul de mare, unde participă peste 100 de oameni cu elicoptere”, a declarat Klaus Iohannis.

Armata are un nou șef

Totodată, președintele a anunțat că a avizat numirea unui nou șef al Armatei Române în persoana locotenentului Petrescu.

„Am avut pe ordinea de zi avizarea numirii noului șef al Armatei Române în persoana locotenentului Petrescu. Un militar cunoscut, respectat , eminent, care a fost avizat favorabil pentru poziția de sef al Armatei Române”, a anunțat Klaus Iohannis, după ședința CSAT.

Mama Luizei Melencu, invitată la Cotroceni

Klaus Iohannis a mai precizat că i-a cerut unui consilier să o invite la Palatul Cotroceni, la o discuție, pe mama Luizei Melencu, o adolescentă dispărută în luna aprilie de Gheorghe Dincă.

„Da, este adevărat. Am rugat un consilier prezidenţial să o primească pe doamna Melencu”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă a fost anunţat de DIICOT cu privire la cel de-al doilea violator în cazul Caracal, reţinut azi, Iohannis a răspuns: „E o informaţie publică”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW