Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: UDMR va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2019 Etichete: , ,

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că nu va susține în Parlament restructurarea Guvernului. Decizia a fost comunicată și premierului Viorica Dăncilă. Liderul UDMR precizează însă că va susține moțiunea de cenzură pe care opoziția o va depune în perioada imediat următoare. 

„Am avut o discuţie cu doamna Dăncilă şi am spus care este poziţia noastră. Foarte limpede, elegant. (…) Ieri am vorbit cu doamna Dăncilă şi a fost o discuţie scurtă, la obiect. Aşa cum am spus săptămâna trecută, i-am spus şi doamnei Dăncilă că nu putem susţine restructurarea. Deci, a fost o discuţie absolut corectă, fără nicio presiune, fără nicio supărare”, a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Kelemen Hunor a precizat că, miercuri, a avut o întâlnire cu preşedintele PNL, Ludovic Orban căruia i-a promis că UDMR va vota moțiunea de cenzură.

„Ne-am întâlnit în această dimineaţă, m-a sunat săptămâna trecută să ne vedem. Nu avem condiţii. Am discutat, el a zis cum vede lucrurile. Eu am spus cum văd lucrurile. Am spus că e o pierdere inutilă de vreme (amânarea depunerii moţiunii de cenzură, n.r.). A fost o discuţie absolut normală. Am făcut o analiză. Nu există condiţii, nu există presiuni. Noi aşteptăm, nu avem altceva de făcut”, a menţionat reprezentantul UDMR.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, Kelemen Hunor a apreciat că aceasta este o discuţie „mult prematură” şi a arătat că acest subiect va fi abordat când va exista o moţiune de cenzură.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a negat că introducerea pe ordinea de zi de la Senat a proiectului conform căruia minorităţile naţionale beneficiază de reprezentare proporţională în instituţiile administrative ar face parte dintr-o negociere cu PSD.

„Nu am discutat despre acest proiect cu nimeni. Nici cu domnul Orban, nici cu doamna Dăncilă, cu nimeni. Este proiectul nostru şi votarea ar însemna acea normalitate pe care noi o aşteptăm de 30 de ani”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW