Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor susține că Viktor Orbán a făcut o declarație ambiguă, nu rasistă: Am rezolvat problema în coaliție în 5 minute

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 august 2022

Potrivit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, Viktor Orbán a făcut o afirmație ambiguă, dar nu rasistă, în timpul discursului său de la Băile Tușnad, care a stârnit un val de reacții. Este prima ieșire publică a liderului UDMR, după discuția din cadrul coaliției de guvernare în cadrul căreia a fost abordat și acest subiect.

Președintele UDMR a mai afirmat că problema a fost rezolvată în coaliție în cinci minute, citat de kronikaonline.

Kelemen a afirmat că prim-ministrul ungar a făcut o declarație ambiguă, dar a considerat că criticii săi au scos declarația din context.

„Contextualizat, nu a spus ceea ce a spus în sens biologic sau genetic, dar a fost o propoziție ambiguă, iar restul a ceea ce a avut de spus a fost umbrit de acest lucru”, a declarat șeful UDMR, adăugând că nu a fost prezent la discursul lui Orbán.

Referindu-se la reacțiile de la București, politicianul a declarat că nu acceptă și consideră că este un nonsens ca politicienii români să îl tragă la răspundere pe el sau pe oricare dintre colegii săi din UDMR pentru o declarație sau o acțiune pe care nu au făcut-o ei.

„Viktor Orbán are defecte și virtuți, ca toți oamenii. Îl cunosc de mulți ani și, pe baza acestui lucru, pot spune cu siguranță: nu este rasist”, a declarat Kelemen Hunor despre premierul Ungariei

„În zilele noastre este la modă să numești pe toată lumea rasist. Nu vreau să le dau o lecție începătorilor sau darwiniștilor sociali avansați despre faptul că există o singură rasă, nu mai există rase umane”, a insistat politicianul.

Potrivit acestuia, actuala serie de atacuri la adresa UDMR a avut ca scop scoaterea formațiunii din coaliția de guvernare.

Vicepremierul a mai spus că nu există nicio dispută în coaliție în legătură cu declarația lui Viktor Orbán, iar recent s-a vorbit despre acest subiect într-o ședință la care au participat premierul Nicolae Ciucă, dar și Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Toate acestea au fost folosite ca un pretext pentru a încerca să scoată UDMR de la guvernare. Anul trecut mi s-a spus de către ziariști (…) că nu ne vor ierta că nu am permis ca Secția Specială să fie desființată, așa cum și-ar fi dorit ei. Este o crimă de neiertat și vor continua să încerce să găsească un pretext pentru a ne scoate din coaliția de guvernare”, a mai spus Kelemen Hunor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW