Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor spune că i-a cerut lui Viktor Orban să sprijine România în procesul de aderare la Schengen şi la OCDE

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, i-a cerut premierului maghiar, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen și OCDE.

„Conferinţa Permanentă Maghiară (MÁÉRT) a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii cu Viktor Orbán pe teme care privesc comunitatea maghiară din România. De exemplu, am convenit asupra unei creşteri semnificative a fondurilor pentru educaţie”, a transmis, vineri, Kelemen Hunor.

Vicepremierul a precizat că i-a cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, ”care este foarte important pentru comunitatea noastră şi pentru relaţiile economice bilaterale”.

De asemenea, liderul UDMR i-a cerut premierului maghiar să susţină aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

„Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei şi în această privinţă. Relaţiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătăţit semnificativ în ultima perioadă, iar atât Viktor Orbán cât şi eu sperăm că le vom putea consolida şi mai mult în viitor”, a transmis Kelemen Hunor.

Sursa foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW