Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor spune că dacă totul merge bine, săptămâna viitoare noul Guvern va fi votat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat joi, 18 noiembrie, că „dacă totul merge bine, săptămâna viitoare noul Guvern va fi votat”. Declarațiile vin după anunțul liberalilor că-l propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

„Este decizia PNL, n-o să comentez, noi suntem în coaliţie şi în parteneriat. Astăzi ar fi o primă întâlnire în acest format cu domnul Ciucă, trebuie să vadă şi el ce am făcut până la această oră, programul de guvernare, apoi discuţiile legate de guvern, de acordul politic şi, dacă totul merge bine, atunci, sigur, săptămâna viitoare, miercuri, joi, vor fi în Parlament audieri, joi cel târziu vot pentru noul Guvern, ca să fie foarte clară agenda.

Noi l-am acceptat pe domnul Ciucă o dată, am pregătit un program de guvernare, am pregătit o structură de guvern, deci, din acest punct de vedere, dacă pot să mă exprim aşa, poziţiile noastre au fost armonizate. Acum trebuie să vedem şi contribuţia colegilor de la PSD, ceea ce noi am inclus în mare parte în program. Au rămas câteva chestiuni legate de fiscalitate, de partea socială, o să discutăm în aceste zile, în acest weekend, şi luni să fim în măsură să spunem preşedintelui Iohannis: Acesta este programul de guvernare, aceasta este structura de guvern”, a declarat pentru Agerpres Kelemen Hunor.

Context

Conducerea PNL a decis, în ședința Biroului Executiv de joi, 18 noiembrie, să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Șeful PNL, Florin Cîțu, este cel care a propus numele lui Ciucă, ministrul interimar al Apărării, propunere care a fost votată în unanimitate de liberali.

La ora 16:00 a început o nouă rundă de negocieri între PSD și PNL, după ce ambele partide au decis propunerile pentru șefia Guvernului, care va fi asigurată prin rotație de partidele care vor face parte din viitoarea coaliție de guvernare.

PSD a decis să îl susțină pe Marcel Ciolacu, iar PNL pe Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *