Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: Guvernul ar merita schimbat, dar acum nu ne interesează o moțiune de cenzură

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , , ,

Președintele UDMR, Kelemen Hunor s-a arătat nemulțumit față de modul în care guvernează cabinetul Orban, dar a declarat că formațiunea pe care o conduce nu va vota o eventuală moțiune de cenzură.

„Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de șase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moțiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moțiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsați să guverneze așa cum au dorit și apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moțiune de cenzură,” a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Totodată, Kelemen a acuzat Guvernul de aroganță pentru că ar încerca să evite un dialog cu Parlamentul.

„Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competențe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârșit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face și premierul (…). Și actualul președinte este deranjat de Parlament, sunt deranjați acești politicieni de Parlament și ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Națională, care aprobă orice gândește și orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (…). Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porți nici un dialog cu Parlamentul și după aceea arăți perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale,” a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI: Robert Cazanciuc: PSD va depune moțiune de cenzură după ce epidemia va trece

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW