Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: Eu sunt pentru a participa la guvernare. Asta înseamnă să ai membri în cabinet

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2020

În contextul în care nicio formațiune politică nu a obținut majoritatea la alegerile parlamentare UDMR și-ar dori intrarea la guvernare într-o coaliție de centru-dreapta a declarat președintele formațiunii, Kelemen Hunor, într-o intervenție la RFI.

„Nu va exista o majoritate pentru reforma constituțională, e clar, pentru acest lucru nu vor exista două treimi în Parlament, dar asta nu înseamnă că o majoritate calificată pentru a guverna stabil România și responsabil nu va exista, va exista, dar depinde bineînțeles în mare măsură de președintele Iohannis. E nevoie de un Guvern de centru-dreapta. Din punctul meu de vedere, asta este opțiunea numărul unu, un Guvern de centru-dreapta, un Guvern stabil, cu un program simplu, cu un program extrem de transparent, care poate fi pus în aplicare (…). Vom vedea, asta este opțiunea noastră, asta ar fi, dacă ar trebui să dăm sfat cuiva, asta ar fi sugestia noastră, un Guvern de centru-dreapta. Nu cred că se poate forma astăzi și în viitorul apropiat o majoritate în jurul PSD-ului, trebuie să fie limpede pentru toți”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va avea miniștri în viitorul Guvern sau doar va oferi sprijin parlamentar, președintele formațiunii a răspuns: „Eu sunt pentru a participa la guvernare. Asta înseamnă să ai membri în Cabinet”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW