Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: După votul de astăzi, 88% dintre pensii au rămas neschimbate/ Vom vota moțiunea de cenzură și deschidem calea spre alegeri anticipate

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că votul pentru eliminarea pensiilor speciale va elimina doar o mică parte din acestea. Referitor la moțiunea de cenzură împotriva guvernului, liderul UDMR susține că aceasta va deschide calea spre alegerile anticipate.

Se va completa cu procurorii, judecătorii și cu personalul auxiliar, fiindcă aici există o decizie a Curții Constituționale. Se vor lua pensiile doar la Corpul Diplomatic, la personalul din aviație și la parlamentari. Eu am propus o soluție mult mai corectă, pentru că există aceste restricții de ordin constituțional, pentru alții nu există curaj, atunci să impozităm aceste pensii cu 99%. Dacă ar fi fost vorba de curaj atunci am fi eliminat toate pensiile sau impozitezi pensiile. Impozitul nu este neconstituțional, Legislativul poate să stabilească un impozit, asta ar fi fost rezolvarea, ar fi plafonat pensiile nesimțite. Eu în continuare susțin această variantă. 88% din pensiile speciale după votul de astăzi au rămas neschimbate”, a declarat Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

Liderul UDMR a precizat că susține organizarea alegerilor anticipate.

Susțin alegerile anticipate, nu este o noutate, spun asta de trei luni de zile. Anul trecut când am semnat un acord cu PNL, am spus lucrurilor pe nume, nu schimbați regulile jocului în timpul jocului, nu numai că așa cere bunul simț, dar așa cere și Comisia de la Veneția și a așa a stabilit și Curtea Constituțională. Nu schimbați prin ordonanță de urgență și prin angajarea răspunderii legea electorală. Dacă ai fi respectat, tu PNL, acest acord semnat de mine și de Ludovic Orban, nu ar fi fost nevoie de nicio moțiune de cenzură.

Negocieri nu am avut, am avut o discuție în decembrie și am spus să se gândească și dacă se poate să mai vorbim în ianuarie despre această propunere de a schimba legislația. Noi vom depune un proiect de lege săptămâna viitoare pentru a da un mandat de cinci ani autorităților locale. Am discutat despre alegeri anticipate, am spus că dacă ei vin cu angajarea răspunderii noi vom încerca să blocăm prin moțiune de cenzură și face și primul pas către alegerile anticipate. Pentru orice om responsabil din această țară, alegerile anticipate trebuie să fie prioritatea numărul unu, dacă vrei să începi să găsești o soluție cât mai repede”, a mai spus liderul UDMR .

Kelemen Hunor susține că UDMR va vota moțiunea pentru a deschide calea spre anticipate.

Cei care nu sunt de acord cu fondul și cu forma angajării votează moțiunea de cenzură. Nu știu dacă pică Guvernul Orban, în acest moment nu pot să spun. Eu am înțeles din matematică că ar fi nevoie de cinci, șase voturi dacă toată lumea este disciplinată. Eu nu pot să vorbesc în numele altora. Eu știu că noi, pentru a încerca evitarea alegerile primarilor în două tururi de scrutin, vom vota moțiunea de cenzură și deschidem calea spre alegeri anticipate. Acest lucru nu înseamnă că vor fi alegeri anticipate, urmează să respingem de două ori, două guverne. Știm de la președintele Iohannis că îl va propune pe Ludovic Orban”, a mai spus Kelemen Hunor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW