Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, după discuțiile cu Orban despre alegerile anticipate: Nu am reușit să-l conving pe premier. Nu ar trebui să votăm acest Guvern / Reacția premierului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după discuțiile pe care le-a avut cu premierul desemnat, că nu crede că a reușit să-l convingă să renunțe la ideea de alegeri anticipate.  

Kelemen Hunor a mai spus că  intenţionează să se adreseze Avocatului Poporului pentru a-i cere să atace la CCR OUG referitoare la modificarea sistemului electoral.

“Eu am încercat să-l conving să nu mai trimită ordonanța de urgență la Parlament, aceea care schimbă sistemul electoral în mod mascat. I-am propus să încercăm să inițiem un proiect de lege împreună cu toți cei care credem că anticipatele sunt binevenite, că pot fi organizare. Un proiect de lege care reduce termenul de 90 de zile și mai reglementăm și celelalte chestiuni, inclusiv pentru diaspora. Nu cred că am reușit să-l conving pe premier. Va trimite OUG la Parlament la un moment dat. Avem următoarea situație cu care eu nu pot fi de acord. Deja am intrat în procedura de 60 de zile, conform Constituției. Încă nu știm conținutul ordonanței de urgență. Va schimba Guvernul regulile jocului după ce am intrat pe procedura de dizolvare a Parlamentului. Este inacceptabil. (…)Nu e un sistem gândit. E o prostie. (…)O astfel de schimbare de sistem, fără dezbatere, fără o logică, nu se poate accepta. Rămâne de văzut dacă se poate modifica. (…)Mă voi adresa și eu instituției Avocatului Poporului.(…)Eu cred că nu ar trebui să votăm acest Guvern”, a declarant Kelemen Hunor, după discuțiile avute cu premierul desemnat.

Ca reacție, Orban spune că nu-l poate opri pe Kelemen Hunor dacă vrea să se adreseze Avocatului Poporului.

„Dacă are această intenţie, nu pot să-l opresc”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat Ludovic Orban se întâlnește, marți, la Palatul Victoria, cu liderii partidelor parlamentare pentru a negocia procedura de declanșare a alegerilor anticipate.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW