Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, despre predarea în şcoli a Istoriei Evreilor. Holocaustul: Facem o încercare curajoasă

By news.ro , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2023

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, despre predarea, la nivel naţional, a disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”, că nu este introdusă o nouă materie, ci este făcută, în sfârşit „o încercare curajoasă de a ajuta generaţiile tinere să înţeleagă de ce trebuie dărâmate zidurile prejudecăţilor, de ce toleranţa este calea de urmat”.

„Din acest an şcolar, elevii de clasa a XI-a pot învăţa despre istoria evreilor şi despre Holocaust. Eu sunt unul dintre cei care doresc reducerea programei şcolare, nu încărcarea ei, dar vreau ca toată lumea să înţeleagă că, de data aceasta, este vorba despre mai mult decât atât!”, a scris Kelemen Hunor, marţi pe Facebook.

El a adăugat că „nu introducem o nouă materie, ci facem, în sfârşit, o încercare curajoasă de a ajuta generaţiile tinere să înţeleagă de ce trebuie dărâmate zidurile prejudecăţilor, de ce toleranţa este calea de urmat”.

„Mă bucur că UDMR a participat activ la acest proiect, deoarece suntem coiniţiatori, şi sunt foarte încrezător că ne vom atinge obiectivul!”, a completat liderul Uniunii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW