Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, avertisment pentru bugetari: Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2021

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor a declarat, marți seară, că marea majoritate a sporurile primite de angajații din sectorul public vor fi eliminate printr-o lege ce va fi adoptată în Parlament.

În opinia liderului UDMR, ar trebui lăsată la latitudinea ordonatorilor de credite acordarea de premii și bonusuri pentru performanță.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (…) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Kelemen Hunor”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW