Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: Aș fi umblat la atribuțiile Secției Speciale, nu la desființare

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a transmis, luni, că Guvernul ar trebui să schimbe atribuțiile Secției Speciale, nu să o desființeze. De asemenea, acesta a precizat că nu mai dorește ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

Sper că va veni Guvernul cu un proiect de lege și atunci o dezbatere parlamentară va clarifica ce se va întâmpla cu această secție. În primul rând, dacă eu ar trebui să iau o decizie, atunci aș fi umblat la atribuțiile Secției Speciale, nu la desființare. Poate că sunt atribuții mult prea generoase și nu pot să neg necesitatea unei secții care, separat de toate celelalte Parchete, dar în coordonarea și în structura Parchetului General, anchetează magistrații, dacă este cazul”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

Kelemen Humor a amintit de referendumul la care românii au votat pentru eliminarea ordonanțelor în domeniul justiției.

Am organizat și am votat un referendum, în care noi spuneam că în zona de justiție nu se va interveni prin OUG. Dacă într-adevăr, ne-am gândit foarte bine și serios la acele întrebări și am votat cu DA și eu personal am votat cu DA, permanent am fost împotriva OUG-urilor în zona de justiție, atunci nu pot să-mi schimb punctul de vedere spre sfârșitul anului, după o ședință de Guvern organizată noaptea. Deci eu rămân la ideea de proiect de lege, dezbătut în Parlament, în instituția care legiferează în România”, am mai spus liderul UDMR.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW