Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Kelemen Hunor: Amânarea alegerilor locale nu ar fi o soluție bună. Trebuie dublat numărul secțiilor de vot

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 29 iulie 2020 Etichete:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că dublarea secțiilor de votare la alegerile locale din 27 septembrie poate reduce riscul de îmbolnăvire cu coronavirus, explicând că scrutinul nu trebuie amânat, pentru că acest lucru ar da naștere altor probleme.

”În acest moment, eu nu cred că amânarea alegerilor ar fi o soluție bună pentru autoritățile locale, ci ar amâna doar până când, până unde, până anul viitor? Și ce se va rezolva? Rămân autoritățile locale cu primari și consilieri locali, care nu au mandatul reînnoit, nu au legitimitatea necesară pentru a munci. Eu cred că în ziua alegerilor, prin dublarea secțiilor de votare, se poate reduce riscul de îmbolnăvire și asta ar fi soluția pentru ziua alegerilor.

Dacă amânăm, atunci înseamnă că undeva anul viitor în mai, în iunie, putem organiza, nu cred că pot fi organizate mai repede. Pentru că nu cunoaștem foarte-foarte multe încă despre acest virus, nu se știe când va fi valul doi, cum va arăta valul doi, dacă va fi în primăvara anului viitor, dacă va fi în iarna care ne așteaptă, o iarnă oricum dificilă. Deci din acest punct de vedere, nici științific nu poți să aduci argumente că va fi mai bine peste jumătate de an, peste un an, peste cât timp, din păcate”, a mai spus Kelemen Hunor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW