Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Kathleen Ann Kavalec, confirmată de Senatul american ca viitor ambasador SUA în România

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 decembrie 2022

Plenul Senatului american a confirmat-o pe viitoarea ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, a anunțat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, vineri, 16 decembrie. 

Kavalec a fost nominalizată pentru această funcție de președintele Joe Biden în iunie 2020.

În prezent, funcția de ambasador SUA în România este îndeplinită de Adrian Zuckerman.

Potrivit News.ro, Kathleen Ann Kavalec, nominalizată pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România, face parte din Corpul înalţilor diplomaţi, cu rangul de ministru consilier, iar în prezent este şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, ea a fost secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Înainte de asta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruseşti şi adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO în Paris. Kavalec a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în Biroul European şi director pentru prevenirea conflictelor în Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucţie şi Stabilizare.

Alte sarcini îndeplinite de Kavalec în străinătate au inclus funcţia de comisar pentru probleme culturale în Ambasada SUA la Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev (Ucraina) şi comisar politic la Ambasada SUA la Moscova (Rusia).

La Washington, ea a lucrat ca ofiţer pentru management legislativ în Biroul pentru Afaceri Legislative şi ca director al Departamentului Economic la Oficiul de Coordonare pentru Asistenţp oentru noil state independente.

Născută în California, Kavalec a obţinut licenţa în Ştiinţe Politice la University of California din Berkely şi un master în Ştiinţe în serviciul diplomatic la Georgetown University din Washington DC.

Ea a primit numeroase distincţii ale Departamentului de Stat, precum şi Presidential Rank Award. Ea vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Adrian Zuckerman şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA la Bucureşti în ianuarie 2021.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW