Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Karsan contestă atribuirea la licitația pentru 100 de autobuze electrice a Primăriei Capitalei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2023

Primăria Capitalei nu poate încheia cu BMC contractul pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce turcii de la Karsan au contestat vineri, 7 aprilie, rezultatul licitației. 

Firma BMC Truck&Bus, având acționariat din Turcia și care deține o unitate de asamblare în Ciorogârla (Ilfov), a fost desemnată câștigătoare de Primăria Capitalei la licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro.

Oferta depusă de firma Karsan, cea care fusese desemnată inițial câștigătoarea licitației, a fost eliminată în cadrul noii proceduri de evaluare tehnică din cauza unor probleme privind buletinul E-SORT.

Turcii nu s-au împăcat însă cu ideea excluderii și au declanșat lupta în instanță pentru câștigarea contractului. Rămâne de văzut ce va decide CNSC, care conform legii ar trebui să pronunțe o decizie în 20 zile, însă există situații când acest termen nu este respectat.

Oferte valabile mai au Mercedes și Solaris, care însă, oarecum surprinzător, au fost devansate pe componenta tehnică.

Autobuze electrice pentru București

Primăria Capitalei a relansat pe 16 iunie licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului este de 304 milioane lei fără TVA.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate în primele două luni ale anului următor. Este a patra încercare de cumpărare a acestor vehicule, după ce primele trei licitații au fost anulate.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Risc major pentru ca Primăria Capitalei să piardă banii europeni pentru autobuze electrice

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW