Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Jurnaliștii din Cluj îi scriu Vioricăi Dăncilă despre injuriile pe care noul șef al PSD le adresează ziariștilor/ Liviu Alexa este cunoscut pentru limbajul colorat

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Asociația Profesioniștilor de Presă din Cluj i-a trimis președintelui PSD, Viorica Dăncilă o scrisoare în care o informează despre comportamentul șefului PSD Cluj, jurnalistul Liviu Alexa, proaspăt numit în această funcție. Jurnaliștii îi arată Vioricăi Dăncilă modul în care proaspătul șef al social democraților clujeni se poartă cu foștii colegi de breaslă. 

„Gunoierul media urât mirositor, cabanosul mic şi fără ouă al presei clujene, bijboacă jurnalistică, minge de tenis plină cu ură ce se loveşte singură de pereţi” sunt doar câteva dintre invectivele adresate jurnaliștilor de Liviu Alexa, cunoscut pentru limbajul colorat atât la adresa politicienilor, a magistraților dar și a tuturor celor care nu îi convin. Motiv pentru care a și fost dat în judecată de foarte multe ori.

„De la instalarea în funcția de președinte interimar al PSD Cluj și până la trimiterea acestei scrisori, Liviu Alexa și site-ul web ziardecluj.ro, pe care îl deține, au folosit un limbaj vulgar și agresiv în repetate rânduri la adresa a doi jurnaliști, Horea Șoica și Cosmina Fernoagă, și a unei publicații din Cluj, ȘtirideCluj.ro. Spre exemplificare, reproducem o postare de pe contul personal al liderului PSD Cluj: „«Știri de Cluj» mănâncă rahat cu polonicul. După ce că a ignorat cu nesimțire numirea mea ca președinte al PSD Cluj, redacția – compusă din Horia Șoica și Șoica Horia – bagă azi duma că există un sondaj intern în care Viorica Dăncilă ar lua pe Cluj 6%. Din câte îmi aduc aminte, încă sunt președintele PSD Cluj și încă pot să vă spun că nu există niciun sondaj intern, după cum nici Știri de Cluj nu are „surse” în PSD Cluj. Însă ciuda e mare la Șoica, e așa, o râcă genetică, nu poate scăpa de ea. Are 40 de ani și zero realizări. No, ce să faci, poate mai încearcă”, se arată în scrisoarea deschisă a jurnaliștilor clujeni.

În replică, într-o postare live pe Facebook, președintele PSD Cluj, Liviu Alexa, le răspunde semnatarilor scrisorii folosind un limbaj la fel de colorat:

„Trebuie câteodata să mai intervii și cu barda mai ales atunci când se strâng buruienile. De dimineată, marea asociație a lucrătorilor din presa din Cluj compusă din boschetari (…) au trimis doamnei Dăncilă o scrisoare deschisă despre Alexa care îi jignește pe jurnaliști. Care jurnaliști, bă, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist. (…) Probabil că, după ce doamna Dăncilă a citit acea hârtie a aruncat-o la coș dar eu am fost curios să o citesc să văd la ce se referă și după ce am corectat cu roșu greșelile gramaticale, am vrut să ma sinucid. Mi-am dat seama că oamenii ăștia atât de realizați pur și simplu mă detestă și m-am gândit că am o carieră în spate”.

Potrivit unei investigații a jurnaliștilor de la newsweek.ro, în 2018, pe când PSD era condus de Liviu Dragnea, publicația la care Liviu Alexa este unul dintre proprietari, a primit de la partid peset 300.000 de euro.

Foto: gazetadecluj.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW