Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Juncker, mesaj pentru Ludovic Orban: Sunt convins că dorința dumneavoastră pentru o Europă mai puternică va inspira acțiunile viitoare

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 5 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis un mesaj prin care îl felicită pe noul prim-ministru al României, Ludovic Orban.

,,Felicitări noului prim-ministru al României, domnul @Ludovic_Orban. Sunt convins că spiritul de la Sibiu şi dorinţa dumneavoastră pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continua să inspire acţiunile viitoare”, a scris Juncker pe Twitter.

Guvernul Orban a primit votul de încredere în Parlament

Guvernul liberal a primit, luni, votul de încredere în Parlament. Cabinetul lui Orban a trecut cu 240 de voturi pentru și zero împotrivă. Printre parlamentarii care au acordat un vot de investitură noului Executiv s-au aflat și membrii Pro România, precum și senatorul PSD Eugen Gioancă, chiar dacă liderii celor două formațiuni, Victor Ponta și Viorica Dăncilă i-au amenințat cu excluderea pe cei care vor susține Guvernul Orban.

În urma votului parlamentarilor de învestitură a Guvernului Orban, liberalul a declarat:

„România are un Guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului. În ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni politice, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani, s-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru Guvernul nostru. Le mulțumesc partenerilor noștri, formațiunilor politice care au fost alături de noi în procesul de inițiere a moțiunii de cenzură, le mulțumesc de asemenea parlamentarilor care, în ciuda boicotului PSD și Pro România,  au ascultat de propria conștiință și au pus pe primul loc binele României, decizând să fie prezenți astăzi și să acorde votul de învestitură a guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa photo: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *