Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Jumătate din Capitală nu are apă caldă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 5 iulie 2022

Jumătate dintre bucureştenii racordaţi la Termoenergetica nu au apă caldă din cauza unei revizii programate la CET Sud care acoperă în integralitate Sectoarele 2 şi 3. Directorul Termoenergetica a dat marți, 5 iulie, asigurări că aceasta va reveni progresiv, în 2-3 zile.

Claudiu Creţu, șeful Termoenergetica, a menționat, totodată, că este vorba despre o revizie normală, care se face la orice instalaţie.

„CET Sud acoperă jumătate din oraş: Sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală, care se face la orice instalaţie. Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului.

Din cauza faptului că funcţionăm cu presiuni foarte mici, pentru că sunt pierderi, durează această încărcare a reţelei din CET Progresul. Gândiţi-vă acum, că din CET Progresul trebuie să dăm apă caldă în Pantelimon şi Colentina. Începem progresiv. Astăzi vor avea (apă caldă – n.r.) câteva sute de blocuri, poimâine alte câteva sute de blocuri şi tot aşa. Nu putem astăzi să dăm la toată lumea” a declarat pentru G4Media.ro, Claudiu Creţu, Director General, Termoenergetica SA.

Precizăm, în context, că vremea în București va fi caniculară în zilele de marți și miercuri, după cum a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform meteorologilor, în 5 iulie, vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade.

Miercuri, vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură umezeală
(ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

„Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând de dupăamiază, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse torențiale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade”, precizează ANM.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW