Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Județul în care toate persoanele aflate în carantină sunt testate pentru coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Prefectura Bihor a anunțat, luni, că toate toate persoanele aflate în carantină pe raza județului sunt testate pentru coronavirus. 

„Județul Bihor este singurul din țară unde, în completarea procedurilor în vigoare, persoanele din carantină sunt testate pentru a preveni răspândirea comunitară a noului coronavirus. Persoanele asimptomatice depistate pozitiv în urma testării sunt internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” (SCMO) din hotel Ceres, 1 Mai. Acești pacienți sunt externați, împreună cu aparținătorii lor, doar după obținerea a două rezultate negative consecutive la testele Covid-19″, a anunțat Prefectura Bihor.

Prefectul Dumitru Țiplea precizează că „măsura de testare a persoanelor din carantină a fost luată pentru a proteja spitalele, pentru a nu supraaglomera Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, unde se trateaza cazurile grave, și pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.”

Până în prezent, la Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea sunt internate 140 de persoane.

La Secția Exterioară SCMO din hotel Ceres sunt internate 320 de persoane, unitate din care, în intervalul 1-3 mai din au fost externate 134 de persoane.

În același interval, din Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea au fost externate 47 de persoane.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW