Sunday, October 25, 2020
Jurnalism corect


Județul Argeș nu mai are locuri libere la Terapie Intensivă. O unitate mobilă ATI va fi instalată în Piteşti

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 iulie 2020 Etichete: , , ,

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, spune că numărul pacienților în stare critică este foarte mare și a anunțat că toate locurile la Terapie Intensivă pentru bolnavii cu coronavirus sunt ocupate.

„Numărul pacienţilor în stare critică este alarmant de mare. În acest moment (…) nu mai există niciun loc în terapie intensivă. Aşteptăm Terapia Intensivă Mobilă care va sosi la Piteşti în cursul zilei de astăzi. Posibilităţile de internare a pacienţilor simptomatici şi critici sunt, în acest moment, limitate”, a declarat Dan Manu, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), citat de Agerpres.

Din această pricină s-a luat decizia ca o unitate mobilă ATI care 12 paturi să fie adusă la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

„Principală noastră grijă este să asigurăm un bun management al instituţiilor implicate în combaterea COVID-19, să adoptăm măsuri care au rol protejarea populaţiei şi să ne implicăm în dezvoltarea sistemului medical judeţean. Toate aceste direcţii sunt priorităţi pentru care depunem toate eforturile să le îndeplinim şi iată că am reuşit să aducem în Argeş o unitate mobilă ATI pentru terapie intensivă”, se arată în comunicatul transmis de PNL Argeș.

De la debutul pandemiei, în județul Argeș au fost raportate 2 911 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW