Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Judecătorul Cristi Danileț, după adoptarea proiectului de lege privind abrogarea pensiilor speciale: Este un joc de imagine doar al Parlamentului

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Judecătorul Cristi Danileț susține că măsura de eliminare a pensiilor speciale este doar „populistă”, luată pentru „a arăta electoratului că se doresc măsuri cu impact bugetar, dar care în final vor fi tranșate la CCR”.

„În ceea ce privește abrogarea pensiilor speciale pentru magistrați, dacă ea s-a făcut în totalitate, fără niciun fel de rezervă, atunci ea este neconstituțională și e păcat pentru că deputații știu deja acest lucru. Deci sunt două decizii ale Curții Constituționale care nu permit această abrogare, ceea ce mă duce cu gândul că măsura este doar populistă, pentru a arăta electoratului că se doresc măsuri cu impact bugetar, dar care în final vor fi tranșate la CCR.

Este un joc de imagine doar al Parlamentului care a avut loc în lipsa oricărui dialog cu reprezentanții magistraților sau a grefierilor și fără a ține seama de jurisprudența CCR, ceea ce este foarte grav”, a declarat Cristi Danileț.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Camera Deputaților este forul decizional.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW