Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Judecătorul Cristi Danileț, despre inițiativa desființării SIIJ: Este o decizie corectă atât politic, cât și juridic/ Înființarea SIIJ nu a fost argumentată legal sau factual

By Daniela Eremia , in Justitie Politic Stirile zilei , at 28 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Judecătorul Cristi Danileț, vicepreședinte al Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană susține inițiativa de desființare a Secției speciale afirmând că este o decizei corectă atât politic, cât și juridic.

De asemenea, acesta precizează că argumentele ministrului Predoiu privind desființarea SIIJ din memorandumul adoptat vineri în ședința de Guvern au fost expuse pertinent.

Decizia Guvernului de desființare a Secției speciale pentru investigat magistrații este una corectă atât politic, cât și juridic. Argumentele sunt pertinent expuse de ministrul Predoiu.
Atenție: Desființarea SIIJ nu înseamnă că magistrații nu vor răspunde pentru infracțiunile comise, ci doar că urmărirea lor penala se va face de aceleași organe ca pentru toți cetățenii: procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție comise de magistrați, procurorii DIICOT pentru infracțiuni de crima organizata comise de magistrați, procurorii de la Parchetele Curții de Apel pentru alte infracțiuni comise de magistrați.
Reamintesc că înființarea SIIJ nu a fost argumentată legal sau factual, că o astfel de structura nu exista nicăieri în lume și că documente internaționale ale unor organisme la care România este parte prevăd desființarea ei”, a transmis Cristi Danileț, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW