Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Judecătorul Cristi Danileț explică decizia CJUE: Secția Specială trebuie desființată. Oricine spune altceva minte

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 mai 2021

Judecătorul Cristi Danileț citează decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și arată că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) ar trebui desființată „acum și obligatoriu”. 

CJUE spune clar: „cu SIIJ trebuie să faceţi ceea ce zice în rapoartele MCV”. Păi, există un raport MCV din anul 2018 care spune că trebuie să se ţină seama de ceea ce a stabilit Comisia de la Veneţia şi GRECO. Mai există un raport din anul 2019 care reproşează că România nu a făcut asta. Or, Comisia de la Veneţia spune că fără acceptul magistraţilor, SIIJ nu poate exista; iar GRECO spune că SIIJ trebuie desfiinţată”, a scris judecătorul Cristi Danileț, pe Facebook.

Judecătorul a precizat că oricine spune altceva în legătură cu acest subiect ar minți, pentru că „este vorba de ditamai hotărârea europeană care trebuie doar citită”.

Mai clar decât o spune, nu se poate: „la înfiinţare, SIIJ nu a fost justificată şi acum trebuie desfiinţată”. Iar acest TREBUIE înseamnă ACUM şi OBLIGATORIU”, a adăugat Danileț.

Cristi Danileț face referire la cei care contestă decizia CJUE și susține că atitudinea acestora ar veni din legăturile politice și problemele penale pe care le-au avut.

Din fericire, democraţia ne permite tuturor să coexistăm în spaţiul acesta. Numai că el este unul de drept, nu de voinţe arbitrare şi interese obscure”, este concluzia judecătorului.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: CJUE : Înființarea SIIJ nu poate avea ca efect nerespectarea obligațiilor care îi revin României în lupta împotriva corupției/ Revine instituţiilor naționale sarcina să verifice dacă secția este „permeabilă la influențe exterioare”/ Alte teme asupra cărora s-a pronunțat instanța

CITEȘTE ȘI: România, obligată de Curtea de Justiție a UE să atingă obiectivele impuse prin MCV: Trebuie să se abțină să pună în aplicare orice măsură care riscă să le compromită

Sursă foto: Cristi Danilet / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW