Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul lui Ciucă vrea să iasă la pensie

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 24 iunie 2022

Judecătorul Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă, a făcut cerere de pensionare. Solicitarea s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a secției de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

În cadrul ședinței, s-a decis, în unanimitate, ca propunerea să fie înaintată președintelui Klaus Iohannis.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Iosif Marius, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bucureşti, în prezent delegat la Curtea de Apel București, începând cu data de 01.08.2022. (unanimitate)”, conform CSM.

Potrivit G4Media, Marius Iosif este judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă. Decizia instanței a fost anunțată astăzi, ultimul termen fiind ieri.

Completul condus de Marius Iosif a decis: „Admite acţiunea exercitată de reclamantul Ciucă Ionel Nicolae în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Educaţiei şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi în consecinţă: Anulează Adresa nr. 122/21.01.2022 de admitere a sesizării nr. 111/20.01.2022, Adresa nr. 137/25.01.2022 de admitere a sesizării nr. 123/21.01.2022 şi Adresa nr. 160/27.01.2022 de admitere a sesizării nr. 143/25.01.2022, toate emise de pârâta Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.”

Unitatea Executivă este organismul din Ministerul Educației unde sunt înregistrate sesizările de plagiat, din punctul de vedere al formei (nume persoană care a făcut sesizarea, date personale, existența argumentelor, valabilitatea link-urilor din formular) înainte de fi înaintate Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), singurul care poate analiza dacă suspiciunile se verifică sau nu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW