Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Judecătorii din mai multe județe anunță că nu vor participa la constituirea birourilor electorale din cauza eliminării pensiilor de serviciu

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 30 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Judecătorii mai multor tribunale din țară au decis să își suspende activitatea pe o perioadă nedeterminată, cu excepția cauzelor urgente, și să refuze să participe la constituirea Birourilor Electorale Județene la alegerile locale și parlamentare din acest an, în semn de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților.

Judecătorii Tribunalului Maramureș au anunțat, miercuri, că nu vor participa la constituirea Birourilor Electorale Județene.

Protest al magistraților din Constanța

De asemenea, și Tribunalul Constanța a transmis, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor pentru formularea unui punct de vedere după abrogarea pensiilor speciale decisă, marți, de Parlament.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis să continue protestul, prin suspendarea activității de judecată pe o perioadă nedeterminată, cu excepția cauzelor urgente.

“Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât, de asemenea, elaborarea unei scrisori deschise adresate Ministrului Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii referitoare la încălcarea brutală, prin adoptarea proiectului de Lege nr. Pl-x-292/2019, a independenţei justiţiei, precum şi referire la asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, în sensul: normării activităţii judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană; reconfigurării situaţiei personalului din instanţe atât prin adaptarea schemelor de personal (judecători şi personal auxiliar de specialitate), cât şi prin asigurarea ocupării tuturor posturilor vacante din sistem”, se arată în comunicat.

Protest în Argeș

De asemenea, magistrații Tribunalului Argeș au hotărât să protesteze suspendându-și activitatea pe termen nelimitat și, totodată, a anunțat că judecătorii refuză să participe la constituirea Birourilor Electorale pentru alegerile locale și parlamentare de anul acesta.

„Prin Hotararea nr. 4/30.01.2020, cu majoritate de voturi, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Arges, a hotarat urmatoarele: continuarea formei de protest, pe perioada nedeterminata, in sensul ca se va proceda la inregistrarea si repartizarea actiunilor si a dosarelor in sistemul informatic ECRIS. Toate sectiile Tribunalului Arges vor judeca numai cauzele cu caracter urgent”, se arată într-un comunicat.

Judecatorii din Argeș mai cer „revenirea asupra masurii abrogarii pensiei de serviciu, in conditiile in care aceasta reprezinta o garantie a independentei magistratilor, obligatie asumata de Statul Roman la nivel international”.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW