Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Liderul grupării de interlopi din Arad acuzate de contrabandă cu țigări, de negăsit după ce judecătorii au decis arestarea. Locotenentul său a fost prins înainte să plece din țară

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 26 iulie 2021

Judecătorii de Tribunalul București au decis arestarea liderilor grupării de interlopi din Arad acuzate de contrabandă cu țigări Cosmin Mladin și Dani Copil, lăsați liberi după ce instanța a amânat vineri pronunțarea pe cererea de arestare. Potrivit surselor Mainnews.ro, magistrații au invocat necesitatea studierii mai aprofundate a dosarului.

Cosmin Mladin nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, fiind căutat în continuare de polițiști, în timp ce Dani Copil a fost prins în localitatea arădeană Pecica, înainte să plece din țară, au declarat surse pentru Mainnews.ro.

Procurorii DIICOT au descins marţi la 157 de adrese din Arad şi opt judeţe într-un dosar penal  ce vizează destructurarea unei grupări suspectată de contrabandă cu țigări și spălare de bani.

Principalii suspecţi din dosar, Cosmin Mladin, liderul reţelei, şi Dani Copil, considerat mâna sa dreaptă, au dispărut înainte de percheziţii, iar DIICOT a solicitat arestarea acestora pentru 30 de zile. Cei doi au fost prezenți, vineri, la tribunal unde s-a judecat cererea procurilor, însă au fost lăsați să plece, după ce judecătorii au cerut timp suplimentar pentru a lua o decizie.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad, un grup format din aproximativ 100 de persoane, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, a achiziționat cantități importante de țigarete pe care le-au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări din vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase, etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, până în prezent, autoritățile engleze reușind să captureze țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW