Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Judecătorii Curții de Apel Oradea i-au redus la patru ani de închisoare pedeapsa unui bărbat care și-a abuzat fiica minoră

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Magistrații Curții de Apel Oradea i-au redus pedeapsa cu închisoarea de la șase ani la patru ani și șase luni unui bărbat care și-a abuzat sexual fiica în vârstă de 13 ani. Decizia instanței este definitivă.

Potrivit deciziei judecătorilor, Colța Iulian Cosmin este obligat să plătească suma de 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului.

„Curtea de Apel Oradea admite apelul declarat de inculpatul Colţa Iulian Cosmin împotriva sentinţei penale din 30 septembrie pronunţate de Judecătoria Oradea şi reduce pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată de la 6 ani închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsă pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenţie. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului. Decizia este definitivă”, se arată în postarea instanţei.

Condamnarea lui Colța

Iulian Cosmin Colța a fost condamnat pe 30 septembrie la șase ani de închisoare pentru că și-a abuzat sexual fiica de 13 ani. Judecătorii i-au interzis să comunice cu minora, Bordaș Abigail pe durata executării pedepsei.

„Instanţa dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Colţa Iulian-Cosmin, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ) şi îl obligă să plătească părţii civile Bordaş Abigail, reprezentată legal de directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în decizia Judecătoriei Oradea.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, judecătorii i-au redus pedeapsa lui Colța în baza articolului 396 din Codul de procedură penală, în condițiile în care acesta și-a recunoscut fapta.

„Bărbatul a fost arestat preventiv în vara acestui an, acuzat de infracţiuni la viaţa sexuală, în fapt că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră, Abigail Bordaş, încă de anul trecut, când fata era în vârstă de 13 ani. Aceasta este un copil problemă, care a dispărut de mai multe ori de la domiciliul din Oradea, dar şi de la DGASPC Bihor, unde fusese internată. În august 2018 fata şi-a înjunghiat bunica cu mai multe lovituri de cuţit pentru că i s-ar fi interzis să îşi mai vadă tatăl. Fiind minoră, fata nu a răspuns penal pentru fapta sa”, au spus sursele citate.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW