Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu câștigă la CEDO / Camelia Bogdan trebuie să primească 8.000 de euro din partea statului român

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a câștigat procesul intentat statului român la CEDO. România trebuie să îi plătească daune în valoare de 8.000 de euro.

Cameliei Bogdan a fost exclusă din magistratură după ce ar fi participat ca lector la seminare anticorupție pentru sute de funcționari APIA, instituție subordonată de Ministerul Agriculturii, parte civilă în dosarul ICA.

Ulterior, ÎCCJ i-a dat dreptate Cameliei Bogdan în procesul intentat Consiliului Superior al Magistraturii și a Inspecției Judiciare.

Judecătoarea a intentat un proces și statului român la CEDO, pe motivul că i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare.

Curtea de la Strasbourg a fost sesizată cu mai multe chestiuni de către Camelia. Una a fost admisă pentru imposibilitatea de a contesta măsura suspendării din funcţie până la soluţionare la curtea supremă a recursului îndreptat împotriva hotărârii CSM. Restul obiecţiunilor au fost respinse”, a scris judecătorul Cristi Danileț, pe Facebook.

Camelia Bogdan, exclusa de CSM din magistratură (soluţie schimbată de ICCJ în mutare disciplinară la altă instanţă) a…

Publicată de Cristi Danilet pe Marţi, 20 octombrie 2020

Citește aici motivarea CEDO.

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW