Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Judecătoarea Ancuța Popoviciu, scoasă din dosarul accidentului de la 2 Mai. Procesul lui Vlad Pascu, reluat de la zero

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 mai 2024 Etichete: , ,

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, cea care se ocupă de dosarul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, părăsește Judecătoria Mangalia. Magistratul „a fost promovat” și va deveni judecător la Judecătoria Constanța.

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat astăzi, 21 mai 2024, transferul Ioanei Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, transfer care va avea loc începând cu 1 iunie 2024. Aceasta este singura cerere de transfer pentru magistrații din Constanța aprobată în ședința de astăzi.

Codul de Procedură Penală, la Art. 354, prevede că un complet de judecată trebuie să rămână același pe parcursul judecării cauzei. Dacă acest lucru nu este posibil, completul poate fi schimbat până la începerea dezbaterilor. După începerea dezbaterilor, orice modificare în componența completului implică reluarea acestora.

Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă, printre altele, și dosarul în care Pascu Matei Vlad este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane. La 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39 și, în jurul orei 5:25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri au murit și alți trei au fost răniți.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului și a fost ulterior găsit de polițiști în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că se afla sub influența mai multor substanțe interzise, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Dosarul său era judecat la Mangalia, cu Ioana Ancuța Popoviciu la conducerea cazului. Recent, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară, a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu. Membrii CSM au considerat că solicitarea IJ este neîntemeiată, decizia fiind definitivă.

foto: captură video

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW