Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, trimisă în judecată pentru trafic de droguri și luare de mită

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2024

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost trimisă în judecată miercuri, 31 ianuarie, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru mai multe infracțiuni, inclusiv trafic de droguri și luare de mită. 

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au informat, conform News.ro., că magistratul este judecat pentru mai multe infracțiuni, printre care folosirea informațiilor confidențiale în mod ilegal și favorizarea făptuitorului. Conform procurorilor, în perioada 11-14 noiembrie 2022, judecătoarea a furnizat informații neautorizate cu privire la un dosar de urmărire penală, contribuind astfel la obținerea unor avantaje necuvenite și la protecția unei persoane implicate în dosar.

Judecătoarea este de asemenea acuzată că, între aprilie și septembrie 2023, a divulgat informații confidențiale dintr-un alt dosar, afectând cercetările și favorizând alte persoane. De asemenea, ea este trimisă în judecată pentru luare de mită, fiind suspectată că a primit foloase necuvenite între 2021 și 2023 în schimbul unor hotărâri favorabile într-un dosar penal.

Ancheta a relevat și implicarea judecătoarei în deținerea și oferirea de droguri, întreținând consumul acestora în locuința sa. Dosarul mai include și acuzații de punere la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„În fapt, inculpata a pus la dispoziţia unei persoane fizice o sumă de bani, comandându-i achiziţionarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achiziţionate urmare a comenzii sale, consumând împreună cu acesta în locuinţa sa”, mai precizează comunicatul Parchetului.

Magistratul are datorii imense

Potrivit ultimei declarații de avere, postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), consultată de Main News, judecătoarea Ana Maria Chirilă deține împreună cu soțul său o casă de locuit în județul Sibiu și obține un venit lunar de peste 12.000 de lei, din activitatea de judecător la Tribunalul Suceava. Nu are depozite bancare, bijuterii, însă, a contractat trei credite, la trei bănci diferite, în valoare totală de 1 690 000 de lei. Activitatea soțului său nu este menționată, însă figurează în concediu paternal. Ana Maria Chirilă este judecător din 2013, judecă dosare penale și are trei copii.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Curţii de Apel Suceava.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW