Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Judecătoare din Suceava, suspectată că furniza informații unor traficanți de droguri/Magistratul are datorii imense

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 11 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Procurorii Parchetului General o anchetează pe judecătoarea Ana Maria Chirilă din cadrul Tribunalul Suceava. Ea le-ar fi dat informaţii cu privire la anchetele penale în care erau vizaţi mai mulți traficanți de droguri, potrivit TVR. Magistratul este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, printre care favorizarea făptuitorului şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii.

Conform sursei citate, pe numele judecătoarei Ana Maria Chirilă a fost emis mandat de aducere la sediul Parchetului General și oferă declarații procurorilor, la momentul publicării acestei informații.

Potrivit ultimei declarații de avere, postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate(ANI), consultată de Main News,  judecătoarea Ana Maria Chirilă deține împreună cu soțul său o casă de locuit în județul Sibiu și obține un venit lunar de peste 12.000 de lei, din activitatea de judecător la Tribunalul Suceava. Nu are depozite bancare, bijuterii, însă, a contractat trei credite, la trei bănci diferite, în valoare totală de 1 690 000 de lei. Activitatea soțului său nu este menționată, însă figurează în concediu paternal. Ana Maria Chirilă este judecător din 2013, judecă dosare penale și are trei copii.

Anchetatorii vor decide, dacă se impun măsuri preventive împotriva sa.

Citește și:  O judecătoare din București nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii