Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Judecătoare apropiată de Savonea, detașată la Ministerul Justiției, la solicitarea lui Predoiu

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , , ,

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis detașarea, la Ministerul Justiției, a judecătoarei Nicoleta Nolden, pentru următorii trei ani. Magistrat la Curtea de Apel București, Nolden a ajuns în atenția publică în urma mai multor decizii date în cauze mediatizate.

Decizia de detașare este valabilă din data de 18 martie și a fost luată cu majoritate în Secția pentru judecători, scorul fiind 7 (da) la 4 (nu).

Nicoleta Nolden este magistratul care a anulat o decizie CSM care stabilea tragerile la sorți ale completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Această hotărâre este folosită de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, pentru a cere anularea sentinței la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul DGASPC-Teleorman.

De asemenea, magistratul este cunoscut drept un apropiat al fostei șefe a CSM, Lia Savonea.

Detașarea, cerută de Predoiu

Chiar ministrul Justiției este cel care a cerut detașarea Nicoletei Nolden. Întrebat de ce a făcut acest lucru, Cătălin Predoiu a spus că motivul este legat de experiența judecătoarei.

”Avem un volum foarte mare de muncă la minister și avem nevoie de oameni cu experiență, care să proceseze teancurile de lucrări care intră zilnic în minister de la direcții, cabinete și așa mai departe. Este o poziție care vizează un travaliu tehnic, un demers tehnic, nu e vorba de orientarea politicilor ministerului, asta se face la nivel de ministru, secretari de stat”, a declarat, la momentul respectiv, ministrul Justiției.

Comentarii


  • […] Nicoleta Nolden este magistratul care a anulat o decizie CSM care stabilea tragerile la sorți ale completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Această hotărâre este folosită de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, pentru a cere anularea sentinței la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul DGASPC-Teleorman. Mai multe detalii, AICI. […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW