Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Judecata pe fond care-i vizează pe Lucian Onea și Mircea Negulecu poate începe. Instanța Supremă: Rechizitoriul SIIJ este legal

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat, luni, că rechizitoriul întocmit de Secția pentru Investigare a Infracțiunilor din Justiție care-i vizează pe foștii magistrați Lucian Onea și Mircea Negulecu este legală. Instanța Supremă a stabilit astfel că judecata pe fond a dosarului în care cei doi sunt acuzaţi de pretinse fapte de represiune nedreaptă poate începe. 

Conform Înaltei Curți, probele și rechizitoriul foștilor magistrați anticorupție, Mircea Negulescu şi Lucian Onea, prin care sunt acuzaţi de pretinse fapte de represiune nedreaptă, respectă normele procedurale.

„Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpații Onea Lucian Gabriel și Negulescu Mircea. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 21/P/2018 din data de 12 iulie 2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, privind pe inculpații Onea Lucian Gabriel și Negulescu Mircea, precum şi legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpații Onea Lucian Gabriel și Negulescu Mircea. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa de Cameră de consiliu, azi, 2 martie 2020”, conform ÎCCJ.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Context

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și procurorul Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Lucian Onea este acuzat de participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, în același dosar, Mircea Negulescu a fost acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la represiunea nedreaptă, la inducerea în eroare a organelor judiciare și instigare în formă continuată la comiterea a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lucian Onea și Mireca Negulescu neagă acuzațiile că au falsificat probe.

”Procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Onea Lucian Gabriel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi Negulescu Mircea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată în comunicatul Secției Speciale.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW