Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Joseph Biden, la întâlnirea cu preşedintele Poloniei: Stabilitatea Europei are importanţă critică pentru Statele Unite / Sunt sigur că Vladimir Putin a contat pe faptul că va diviza NATO

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 martie 2022

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, a subliniat, în timpul vizitei pe care o efectuează duminică în Polonia, că stabilitatea Europei are „importanţă critică” pentru Statele Unite, el arătând că aceasta este învăţătura pe care SUA au tras-o după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Cel mai importat lucru care ne aduce împreună sunt valorile noastre: libertatea, libertatea presei, siguranţa că popoarele noastre au guverne transparente, că oamenii au dreptul la vot”, a afirmat Joe Biden adresându-se preşedintelui polonez, Andrzej Duda.

Preşedintele american a subliniat că Statele Unite au „învăţat din experienţa tristă a celui de-al Doilea Război Mondial”, că stabilitatea Europei este importantă pentru SUA.

„Spun de foarte mult timp, ca senator, ca vicepreşedinte şi acum ca preşedinte, că stabilitatea din Europa are o importanţă critică pentru Statele Unite, în ceea ce priveşte interesele noastre nu doar în Europa, ci în întreaga lume. Este nevoie să fin conectaţi în mod constant, şi să ştim unii despre alţii ce facem. Statele Unite şi colegii mei, i-am auzit spunând de multe, multe ori: noi luăm foarte în serios Articolul 5, ca pe o dedicare sacră care fare referire la fiecare membru NATO”, a adăugat Biden.

Preşedintele american a subliniat că într-o lume aflată în schimbare nu doar în Europa, ci şi în alte părţi ale lumii, NATO a rămas „absolut, complet unită”.

„Sunt sigur că Vladimir Putin a contat pe faptul că va diviza NATO, că va putea să separe flancul estic de cel din vest, că va putea separa naţiunile în funcţie de trecutul acestora. Dar nu a reuşit. Am rămas împreună”, mai spune Biden.

Acesta a subliniat că Polonia şi-a asumat o mare responsabilitate primind un număr foarte mare de refugiaţi ucraineni.

„Noi înţelegem asta, pentru că avem la graniţa noastră de sud mii de oameni zilnic, la propriu, nu la figurat – încercând să intre în Statele Unite. Dar credem că noi, Statele Unite, ar trebui să avem partea noastră în chestiunea refugiaţilor ucraineni, deschizându-ne graniţele pentru 100.000 de oameni. În plus, cred că este important să fim în contact constant cu privire la modul în care ar trebui să procedăm în legătură cu ce face Rusia, şi cum să procedăm” a adăugat preşedintele SUA.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 9754 additional Information on that Topic: mainnews.ro/joseph-biden-la-intalnirea-cu-presedintele-poloniei-stabilitatea-europei-are-importanta-critica-pentru-statele-unite-sunt-sigur-ca-vladimir-putin-a-contat-pe-faptul-ca-va-d…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW