Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Joseph Biden a anunțat interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale și cărbune din Federația Rusă

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 martie 2022

Într-o declarație de presă susținută marți, 8 martie, la Casa Albă, președintele SUA, Joseph Biden a anunțat interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale și cărbune din Federația Rusă, ca măsură de sancțiune pentru agresiunea asupra Ucrainei.

„Aceste bunuri nu vor mai fi primite în porturile americane. Americanii vor da o nouă lovitură mașinăriei de război a lui Putin. Nu vom fi părtașii subvenționării războiului lui Putin”, a declarat președintele SUA.

Joseph Biden a avut un mesaj îndreptat și către cetățenii americani îngrijorați că prețul combustibilului ar putea exploda ca urmare a acestei decizii, subliniind faptul că producția internă este aproape de nivelul record.

Potrivit Associated Press, în anul 2021, aproximativ 8% din importurile de petrol și produse petroliere din SUA au provenit din Federația Rusă. Împreună, importurile au totalizat echivalentul a 245 de milioane de barili în 2021, adică aproximativ 672.000 de barili de petrol și produse petroliere pe zi.

Conform sursei citate, la nivel mondial, prețul barilului de petrol a ajuns, de la 90 de dolari luna trecută, la 130 dolari, pe fondul deciziei unor cumpărători de a evita țițeiul rusesc, iar analiștii estimează că acesta ar putea depăși 160 dolari și chiar 200 dolari, dacă această tendința va continua.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW