Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Johnson&Johnson amână livrarea vaccinului anti COVID-19 în Europa, după ce SUA a oprit temporar administrarea serului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2021

Compania Johnson&Johnson anunță că amână livrarea vaccinului împotriva COVID-19 în Europa, după ce SUA a oprit temporar administrarea serului, ca urmare a unor cazuri de cheaguri de sânge apărute la șase persoane, în urma imunizării. 

„Siguranța și bunăstarea persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritatea noastră numărul unu. Suntem conștienți de o tulburare extrem de rară care implică persoane cu cheaguri de sânge în combinație cu trombocite scăzute la un număr mic de persoane care au primit vaccinul nostru COVID-19”, potrivit unui comunicat transmis de compania Johnson&Johnson.

Centrul american de Control al Bolilor (CDC) și Autoritatea pentru Alimentație și Medicamente (FDA) revizuiesc datele referitoare la vaccin, după ce au fost raportate șase cazuri de cheaguri de sânge în SUA din mai mult de 6.8 milioane de doze administrate în total.

Compania arată că utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 a fost oprit din precauție.

În plus, am analizat aceste cazuri împreună cu autoritățile europene din domeniul sănătății și am luat decizia de a întârzia în mod proactiv implementarea vaccinului nostru în Europa”, a precizat sursa citată.

România ar fi trebuit să primească în cursul zilei de miercuri prima livrare de doze din vaccinul produs de Johnson&Johnson.

Aşteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin putem să facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forţează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranţă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, marți, într-o conferință de presă, înainte de anunțul companiei americane.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW