Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden: Hamas se ascunde în spatele civililor. Președintele SUA neagă că ar fi încercat să împiedice ofensiva israeliană

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2023 Etichete: , ,

Într-o conferință de presă comună cu premierul australian Anthony Albanese, susținută miercuri, 25 octombrie, la Casa Albă, președintele american Joe Biden și-a exprimat sprijinul pentru Israel, subliniind că SUA se vor asigura că Israelul dispune de ceea ce are nevoie pentru a se apăra împotriva teroriștilor, relatează Hindustan Times.

Oficialul american a recunoscut dreptul și responsabilitatea Israelului de a răspunde la atacurile împotriva poporului său. Președintele Biden a criticat, de asemenea, Hamas, afirmând că nu reprezintă majoritatea populației palestiniene și acuzând-o că se ascunde în spatele civililor palestinieni, descriind acțiunile lor ca fiind „josnice și lașe”.

De asemenea, președintele american Joe Biden și-a exprimat îndoiala cu privire la bilanțul furnizat de ministerul palestinian al sănătății, care susține că peste 6.500 de victime, dintre care aproximativ 2.700 de copii, au fost ucise în atacurile israeliene în Fâșia Gaza, condusă de Hamas. El a fost întrebat, în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, dacă acest număr mare de morți indică faptul că Israelul nu ține cont de apelurile SUA de a reduce la minimum victimele civile în atacurile sale asupra enclavei de coastă.

„Nu am nicio idee dacă palestinienii spun adevărul cu privire la câți oameni sunt uciși. Sunt sigur că au fost uciși oameni nevinovați, iar acesta este prețul unui război. Israelul ar trebui să fie extrem de atentă pentru a se asigura că se concentrează pe urmărirea celor care propagă acest război împotriva sa. Și este împotriva interesului lor atunci când acest lucru nu se întâmplă”, a declarat Biden.

Joe Biden, îngrijorat din cauza atacurilor colorinștilor extremiști

De asemenea, Biden a a cerut încetarea imediată a atacurilor coloniștilor israelieni asupra palestinienilor din Cisiordania, în timp ce Israelul a continuat loviturile asupra Gaza, în pregătirea unei invazii terestre promise de mult timp, potrivit The Guardian.

„Continui să fiu alarmat de coloniștii extremiști care îi atacă pe palestinienii din Cisiordania. Așa se întâmplă când toarnă benzină pe foc. Atacă palestinienii în locuri în care ei, palestinienii, au dreptul să fie și trebuie să se oprească acum”, a mai spus președintele SUA.

Totodată, Joe Biden a negat ultimele speculații din presa americană, potrivit cărora l-ar fi îndemnat pe Netanyahu să renunțe la invazia terestră, în timp ce Hamas încă ține sute de oameni ostatici în Gaza: „Ceea ce i-am spus este că, dacă este posibil să-i scoată pe acești oameni în siguranță, asta ar trebui să facă. Este decizia lor… Dar nu am cerut-o”, a spus Biden.

FOTO: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW