Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden este dispus să se întâlnească oricând cu Vladimir Putin, dacă evită un război în Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 februarie 2022

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) este pregătit de o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, în orice moment și format, dacă acest lucru permite evitarea unui război în Ucraina, a declarat duminică, 20 februarie, secretarul de stat Antony Blinken, citat de The Times of Israel.

Liderul american este dispus să se întâlnească cuPutin „în orice moment” pentru a dezescalada tensiunile de la granița Ucraina, a afirmat principalul său diplomat, Antony Blinken, avertizând totodată că Rusia pare că se află pe punctul de a-și invada vecina Ucraina.

„Preşedintele Biden este pregătit de o întâlnire cu dl Putin în orice moment, indiferent de format, dacă acest lucru permite evitarea unui război în Ucraina”, a spus Blinken la CBS.

Secretarul de stat Antony Blinken a menționat că „tot ceea ce vedem sugerează că este foarte serios, că suntem în pragul unei invazii”.

„Dar până când tancurile se vor deplasa efectiv și avioanele vor zbura, vom folosi fiecare oportunitate și fiecare minut pe care îl avem pentru a vedea dacă diplomația îl mai poate descuraja pe președintele Putin să ducă acest lucru mai departe”, a conchis oficialul american.

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *