Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Joe Biden anunță un „sprijin puternic” pentru candidaturile Finlandei și Suediei la NATO

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 mai 2022

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și-a exprimat sprijinul pentru candidaturile la NATO ale Suediei și Finlandei, calificând ziua de astăzi drept „o zi importantă”, după întâlnirea cu liderii acestor țări, care a avut loc la Casa Albă.

„Astăzi, sunt mândru să salut și să ofer sprijinul ferm al Statelor Unite pentru candidaturile a două mari democrații și a doi parteneri apropiați și foarte capabili, pentru a se alătura celei mai puternice alianțe defensive din istoria lumii. Două țări mândre și independente care își exercită drepturile suverane pe care le au toate statele de a-și decide propria securitate.

Astăzi, nu există nicio îndoială: NATO este relevantă, este eficientă și este mai necesară acum decât oricând. Suedia și Finlanda se numără deja printre cei mai apropiați parteneri ai noștri”, a declarat Biden în Rose Garden, flancat de premierul suedez Magdalena Andersson și de președintele finlandez Sauli Niinistö.

Liderul de la Casa Albă a menționat că trupele finlandeze și suedeze au servit deja „umăr la umăr” cu forțele americane și NATO în Kosovo, în Afganistan și în Irak.

„Atât Finlanda, cât și Suedia lucrează deja în coordonare cu Statele Unite și cu ceilalți aliați și parteneri ai noștri pentru a-i sprijini pe oamenii curajoși din Ucraina în timp ce își apără libertatea împotriva invaziei Rusiei”, a adăugat Biden.

Președintele american a mai menționat că administrația pe care o conduce va prezenta rapoarte Congresului SUA cu privire la aderarea la NATO pentru ambele țări.

„Astăzi, administrația mea prezintă Congresului Statelor Unite rapoarte cu privire la aderarea la NATO pentru ambele țări, astfel încât Senatul să poată trece eficient și rapid la avizarea și aprobarea tratatului”, a dat asigurări șeful de stat.

El a îndemnat conducerea Senatului să aprobe aderarea „cât mai repede posibil, odată ce perspectiva tuturor aliaților este abordată și NATO adoptă protocolul de aderare”.

Foto: Captură YouTube/ Guardian News

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW