Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Jens Stoltenberg şi Mircea Geoană, întâlnire cu Antony Blinken, înaintea reuniunii miniştrilor de Externe NATO

By news.ro , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi secretarul general adjunct, Mircea Geoană, s-au întâlnit, marţi, cu secretarul de stat american Antony Blinken, înaintea reuniunii miniştrilor de Externe NATO. S-a discutat despre priorităţile Alianţei, dar şi despre continuarea ajutorului pentru Ucraina şi armistiţiul din Fâşia Gaza.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă, marţi seară, într-o postare pe Twitter, că miniştrii de externe NATO se întâlnesc pentru a aborda probleme stringente de securitate.

”Astăzi am discutat despre descurajare şi apărare, sprijinul continuu pentru Ucraina şi parteneriatele noastre. Am abordat şi criza din Orientul Mijlociu. Sper că va fi posibil să se prelungească şi mai mult pauza din Gaza”, a afirmat Stoltenberg.

La rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat, pe aceeaşi reţea, că s-a întâlnit cu conducerea Alianţei, înaintea Reuniunii miniştrilor de externe ai NATO, pentru a discuta priorităţile Alianţei.

”Îi sunt recunoscător pentru leadershipul său continuu, în timp ce asigurăm forţa şi pregătirea continuă a NATO pentru a face faţă multor provocări globale”, a transmis Blinken.

Prezent la discuţii, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a precizat, într-un mesaj pe Facebook, că ”NATO va continua să răspundă tuturor provocărilor şi ameninţărilor, indiferent de direcţiile strategice din care provin, şi să apere întreg teritoriul aliat”.

”Leadershipul SUA rămâne extrem de important, într-un moment de securitate atât de complex”, a adăugat Geoană.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW