Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Jens Stoltenberg participă la summitul B9, găzduit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

By Ana Teșcan , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 iunie 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va participa vineri, 10 iunie, la summitul Formatului București 9 (B9) din România, potrivit unui anunț al Alianței

Summitul B9 va fi găzduit de președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni.

La reuniune va participa și președintele Ungariei, Katalin Novak.

În urma reuniunii, secretarul general va susţine o conferinţă de presă comună cu preşedintele României şi preşedintele Poloniei, se mai precizează în anunţ.

Klaus Iohannis a anunțat organizarea la București a unui summit al Formatului B9 la București la finalul lunii martie, în urma întâlnirii cu omologul său din Polonia.

„Avem nevoie de o consolidare a flancului estic. Este necesară o prezență militară sporită în țara noastră, ca răspuns la agresiunea Rusiei. Un exemplu în acest sens este crearea cât mai rapidă a unui grup de lucru al NATO. Sarcina fundamentală a NATO este apărarea colectivă. Împreună cu președintele Duda am abordat și prioritățile noastre comune. Pentru pregătirea summit-ului NATO care va avea loc în luna iunie la Madrid, am decis astăzi să organizăm la București un summit al Formatului B9 pe care îl voi găzdui la Cotroceni. Ne vom reuni astfel cu două săptămâni înainte de summit-ul aliat pentru a ne coordona pozițiile în ceea ce privește consolidarea substanțială a Flancului Estic”, a declarat Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW