Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Jens Stoltenberg, la Haga: Trebuie să investim mai mult împreună, pentru a consolida finanțarea comună a NATO

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 iunie 2022

„Este necesar să continuăm sprijinul puternic pentru Ucraina”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, după reuniunea în format restrâns organizată de premierii Olandei și Danemarcei, în pregătirea Summitului NATO. La această întrevedere a participat și Klaus Iohannis.

„În această seară (marți seară – n.red.) am avut o discuție excelentă despre pregătirile noastre. Inclusiv cu privire la necesitatea de a continua sprijinul nostru puternic pentru Ucraina. Atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Aștept cu nerăbdare să-i urez bun venit președintelui Volodimir Zelenski pentru a se adresa liderilor NATO la summitul nostru de la Madrid”, a declarat șeful NATO marți seara.

Stoltenberg a adăugat că după ce Federația Rusă a declanșat războiul în Ucraina, NATO și-a consolidat capacitatea de apărare.

„Ca răspuns la invazia Rusiei, ne-am consolidat capacitatea de a ne proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat al NATO. La Madrid, vom face următorii pași și vom conveni o consolidare majoră a posturii noastre.

În această seară (marți – n.red.) am discutat despre necesitatea unei prezențe înaintate mai robuste și mai pregătite de luptă. O pregătire și mai mare. Și mai multe echipamente și provizii prepoziționate.

Am abordat, de asemenea, necesitatea de a investi mai mult în apărarea noastră și de a investi mai mult împreună, pentru a consolida finanțarea comună a NATO”, a adăugat acesta.

Ulterior, răspunzând unor întrebări din partea presei, Stoltenberg a menționat că Ucraina ar trebui să aibă mai multe arme grele.

„Da, Ucraina ar trebui să aibă mai multe arme grele”, a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei conferinţe de presă la Haga după întâlnirea cu liderii a şapte ţări europene membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului la Nord.

NATO a început să-şi „intensifice” livrările de arme către Kiev, a adăugat el, subliniind că ucrainenii sunt „absolut dependenţi de aceste livrări pentru a face faţă agresiunii brutale a Rusiei”.

La discuțiile informale de la Haga au participat liderii a 7 țări membre: Olanda, Danemarca, Polonia, Letonia, România, Portugalia și Belgia.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW