Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Japonia înăsprește controlul aerian după accidetul aviatic de pe principalul aeroport din Tokyo

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Japonia a intensificat protocoalele de control al traficului aerian în urma coliziunii de pe principalul aeroport din Tokyo, unde cinci persoane au pierit, dar sute au reușit să se salveze, potrivit unei declarații a guvernului miercuri, conform Reuters.

Măsurile de siguranţă de urgenţă au fost implementate de Ministerul Transporturilor în urma unei coliziuni între un avion de pasageri al Japan Airlines și un avion al Gărzii de Coastă pe o pistă de pe Aeroportul Haneda la începutul lunii ianuarie. Toți cei 379 de pasageri și membrii echipajului de pe avionul de linie au fost evacuați rapid, însă cinci din cei șase membri ai echipajului avionului mai mic, care urma să livreze provizii într-o zonă afectată de cutremur, au decedat.

Conform noilor reguli implementate la nivel național, un membru al personalului trebuie să monitorizeze în permanență un sistem de supraveghere care alertează turnurile de control în cazul incursiunilor pe pistă. Pentru a evita confuziile, controlorii nu sunt autorizați să comunice avioanelor numărul rândului pentru decolare, conform declarațiilor ministerului disponibile pe site-ul său.

„Una dintre cele mai mari misiuni ale mele este de a restabili încrederea în aviaţie ca transport public”, a declarat marţi ministrul transporturilor, Tetsuo Saito.

Ministerul intenționează să creeze un grup de experți pentru a investiga alternativele de îmbunătățire a siguranței, iar recomandările acestui grup vor fi anunțate în această săptămână. O transcriere a comunicațiilor publicată de minister în săptămâna anterioară sugerează că avionul JAL a primit autorizație de a ateriza, în timp ce avionul Gărzii de Coastă a fost instruit să se oprească înainte de pistă.

Controlorii au comunicat avionului Gărzii de Coastă că este „No.1”, indicând că este următorul la rând pentru decolare. Totuși, pilotul Gărzii de Coastă, care a fost singurul supraviețuitor, ar fi declarat că a crezut că a primit autorizația de a se deplasa pe pistă. Acolo, avionul său a rămas aproximativ 40 de secunde înainte de prăbușire. Ambele epave carbonizate au fost îndepărtate de pe pista de aterizare de la Haneda, iar operațiunile de zbor au revenit la normal, cu personal suplimentar la turnul de control al aeroportului începând de sâmbătă.

„Personalul centrului de control trebuie să monitorizeze diverse lucruri şi nu poate pur şi simplu să se holbeze la sistemul de avertizare”, a explicat pentru AFP un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor, responsabil cu afacerile aviatice.

foto: captură video

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW