Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Jandarmeria amendează cu 30.000 de lei partidul AUR pentru protestul din fața sediului ASF

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Jandarmeria București a anunțat, sâmbătă, că a aplicat amenzi în valoarea totală de 30.000 de lei partidului AUR, pentru protestul de vineri din fața sediului ASF, unde reprezentanți și susținători ai formațiunii au acaparat protestul transportatorilor și au scandat în semn de solidaritate față de creșterea necontrolată a prețurilor RCA. 

Jandarmeria București a aplicat patru amenzi în urma protestului orchestrat de AUR în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară, în urma căruia traficul a fost blocat în zona Splaiul Independenței.

Reacția Jandarmeriei și sancțiunile aplicate

„Referitor la adunarea publică de ieri, din zona Splaiului Independenţei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: Manifestaţia de protest nu a respectat prevederile de declarare şi avizare, conform Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere încălcările cadrului legal în vigoare şi refuzul cooperării cu forţele de ordine, manifestat prin blocarea traficului rutier, jandarmii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei”, anunţă, sâmbătă, Jandarmeria Bucureşti.

O sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată în baza prevederilor art. 26, alin 1, lit. a) care stipulează că reprezintă contravenţie organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise.

O a doua amendă, în valoare tot de 10.000 de lei, a fost dată în conformitate cu prevederile art. 26, alin 1, lit.c) care prevede sancţiuni pentru neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte în urma cărora adunarea publică îşi pierde caracterul paşnic şi civilizat.

Celelalte două amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei, au fost aplicate în conformitate cu prevederile art. 26, alin.1, lit. e), conform căruia constituie contravenţie instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice”.

Sursă foto: AUR / Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW